Валута
BGN
 • USD
 • EUR
 • BGN
Език
Меню
Профил
Език

Категории с падащо меню

Акордеонни категории

Jiventa.bg ще участва като изложител с щанд от 15 до 17 ноември 2013г. на международния йога Конгрес "Йога  - наука и практика за тялото, ума и духа", организиран от Българската федерация по йога

Дата: 2013-11-01

Jiventa.bg ще участва като изложител с щанд от 15 до 17 ноември 2013г. на международния йога Конгрес "Йога  - наука и практика за тялото, ума и духа", организиран от Българската федерация по йога. събитието ще се проведе в гр. София, парк-хотел Москва. Ще представим всички новости в колекцията йога аксесоари на фирмата, очакваме всички, които са свързани със света на йога и личностното развитие да посетят събитието и нашия щанд. Заповядайте! Ето полезна информация за събитието:

ЙОГА КОНГРЕС 
ЙОГА – НАУКА И ПРАКТИКА ЗА ТЯЛОТО, УМА И ДУХА

Българската федерация по йога към МФВС организира международен Йога конгрес, чиято цел е да покаже значението на Йога за съвременното общество, както и да даде форум за нов принос къмнауката Йога и нейните взаимоотношения с другите дисциплини, особено в светлината на последните научни открития за същността на човека и вселената. 

Тематиката на конгреса включва:

 

 • Йога;
 • Йога и Веданта;
 • Йога и Аюрведа;
 • Йога и анатомия;
 • Йога и медицина (терапевтична йога);
 • Йога и психология;
 • Йога и педагогика;
 • Йога и физика;
 • Йога и философия;
 • Йога и спорт;
 • Йога и религия;
 • Йога и други духовни практики;
 • Други теми, свързани с йога.

 

Йога е холистична наука за същността на човека и практически инструмент за себепознание. Тя обхваща всички слоеве на нашето външно и вътрешно битие – от физическото тяло до съкровената ни и тайнствена същност. Писана в древността, тя е достигнала до наши дни в оригинални сутри, както и многобройни коментари през вековете. Днес науката потвърждава непрестанно теоретичния и практическия аспект на йога. 

Целта на Конгреса е издигане на равнището на йога, преподаването и прилагането у нас, за да допринася още повече за здравето, работоспособнастта, равновесието, творческия потенциал, етичността и мъдростта на българските граждани, а оттам и на цялото общество. Конгресът също ще даде възможност да се споделят теоретични и практически знания, да се отсеят неправилните подходи и да се постави началото на ежегодни симпозиуми и дискусии по Йога. 

Интердисциплинарната насоченост на Конгреса ще покаже как съвременните научни достижения корелират с древните прозрения върху същността на света и човека. Сред най- интересните са изследванията в квантовата физика, физиологията, биологията, психологията, анатомията, икономиката и др. 

Интерес представлява и дискусията за отношението на Йога към религията и другите духовни практики. Все още има хора, в чието съзнание Йога се отъждествява с религия и дори секта. Конгресът има за цели и да разсее тези предубеждения и да определи точното място на Йога във взаимоотношенията с тях. 

Изследванията по света и у нас върху прилагането на йога в образователните и здравните заведения, на работното място, и дори в затворите, дават изцяло положителни сигнали и с Конгреса Българската федерация по йога се надява тези организации у нас също да се възползват и да въвеждат по-широко добрите йога практики. 

По време на Конгреса също ще бъде демонстрирана практическата страна на йога чрез паралелни занимания по йога с най-добрите инструктури на Федерацията. 

Конгресът ще даде възможност и за доклади и демонстрации на други дисциплини от областта на човешкото усъвършенстване. 

Интересът към Йога в световен мащаб е изключително голям, откриват се нови и нови йога центрове по света, правят се нови изследвания и затова Българската федрация по йога смята, че такъв Конгрес е навременен и полезен за нашето общество, особено в ситуацията на напрежение, стрес, неправилен режим на живот и хранене, липса на физическа култура, морални и етични норми. 

Конгресът ще се проведе с подкрепата на Министерството на физическото възпитание и спорта, Министерството на образованието, Министерството на здравеопазването, БАН, Софийския университет.